Dorien

Dorien

Le(u)ven voor iedereen!

Dorien…

…tracht als ervaringsdeskundige werk te makenfoto_dorienmeulenijzer van een stad voor iedereen. Hierdoor kwam ze bij de Leuvense sp.a terecht, waar ze sinds december 2015 in het bestuur zetelt.

…tracht als Voorzitter OCMW-raad voor sp.a Leuven haar scope te verbreden van toegankelijkheid naar kennis over zorg en ondersteuning van kansengroepen in het algemeen.

…leidt als Voorzitter van de Leuvense gemeenteraad en Voorzitter van VFG vzw de werking van beide organisaties in goede banen.

…vervoegde onder het motto van verenigde krachten  in 2012 de adviesraad toegankelijkheid van Leuven, waarvan ze uiteindelijk 3 jaar voorzitter was.

…werkte de voorbije jaren achtereenvolgens voor de KU Leuven en de stad Leuven als deskundige op vlak van toegankelijkheid voor personen met een beperking. In mei 2016 lanceerde ze voor de stad het nieuwe toegankelijkheidsmerk Able Onbeperkt Le(u)ven.

_MG_8324_2…uit haar onderzoek voor de KU Leuven, vooral gericht op tewerkstelling voor personen met een arbeidshandicap, kwam het boek ‘Werken met een arbeidshandicap. Gids voor werkgevers’ voort. Dorien vindt het belangrijk om inzichten te delen en op een verstaanbare manier naar buiten te brengen.

… is al even vertrouwd met het reilen en zeilen binnen de stad Leuven. In 2007 startte ze met haar studie Geschiedenis aan de KU Leuven. Door het project Omkadering van de KU Leuven kon ze net als alle anderen proeven van het kotleven.

…haar interesse in woonondersteuning vertaalde zich later naar haar engagement bij Zelfstandig Wonen Leuven (IZW vzw). Als bestuurslid tekende ze mee de toekomst uit voor een toegankelijk woonaanbod voor personen met een beperking in Leuven.

…raakte tijdens haar studies nog meer geïnteresseerd in kunst en cultuur. Ze komt daarom ook regelmatig in M – Museum Leuven, waar ze sinds 2012 vrijwilliger is.

.. staat ook voor genieten, koken, reizen en contacten onderhouden met vrienden. Je zal haar dus regelmatig in de Leuvense binnenstad tegenkomen.

Bekijk mijn CV hier!